Boerderij educatie

Boerderijeducatie Hollands Noorden

Wat is boerderijeducatie?

Boerderijeducatie betekent beleven, leren en ontdekken waar ons voedsel vandaan komt. Een praktijkles op een boerderij voegt veel toe aan de theorieles op school en laat leerlingen meer zien en ervaren. Lees hier meer over boerderijeducatie.

 

Met ingang van dit schooljaar is er in de regio Hollands Noorden (de kop van Noord-Holland boven de lijn Hoorn-Alkmaar en exclusief Texel) een samenwerkingsverband boerderijeducatie. De betrokken educatieboeren ontvangen schoolklassen met veel plezier en enthousiasme in hun bedrijf. Een bezoek aan een boerenbedrijf in de buurt geeft leerlingen een heerlijk dagje uit waar ze veel van leren.

 

Educatieboeren Hollands Noorden

Firma Bunnik, Sandra Bunnik, Zuideruitweg 33, 1608 EV Wijdenes

Firma A. en S. Druif, Arnold en Simone Druif, Broerdijk 18, Midwoud

Hoeve de Meeuw, Monique Visser, Dorpsweg 9A, 1697 KA Schellinkhout

Zuivellinnen, Marissa de Ruijter, Baarsdorpermeer 32, 1652 CX Zuidermeer

Link naar kaart met locaties van educatieboeren op website:  https://www.google.com/maps/d/edit?mid=1EiU3V0fUFl5g5LR6-K0dRP44YwRr_hD7&usp=sharing

 

Een les boeken

Stuur een mail naar ellie@natuur-el.nl om een bezoek aan een educatieboerderij aan te vragen. Er kunnen maximaal 35 leerlingen (exclusief begeleiding) deelnemen aan het boerderijbezoek. Voorafgaand aan het bezoek bespreek je met de boer (telefonisch of per e-mail) welke invalshoek je wenst en welke onderwerpen voor jouw leerlingen belangrijk zijn of het beste aansluiten bij jouw lesprogramma.

 

Zelf educatieboer worden

Lijkt het je leuk om schoolklassen op je bedrijf te ontvangen en samen met collega-ondernemers in de omgeving zichtbaarheid te geven aan de mogelijkheid om met je klas naar een agrarisch bedrijf te gaan? Word dan ook educatieboer. Stuur voor meer informatie een mail naar ellie@natuur-el.nl