Bodemverdichting kost (gras)opbrengst

25 februari 2020

Bodemverdichting kost (gras)opbrengst

In het digitale vakblad Boerderij stond het artikel ‘Bodemverdichting kost grasopbrengst’. Bodemverdichting van de ondergrond is een probleem in de landbouw. Een eenmaal ontstane verdichting is moeilijk op te heffen. Lees hier het artikel.
 
Bodemcoach kosteloos op het bedrijf
En wilt u wel eens een profielkuil graven en advies krijgen hoe uw bodem te lezen? Vraag dan via www.landbouwportaalnoordholland.nl een gratis bezoek van een bodemcoach aan. Om samen de schop in de grond te zetten, de bodemstructuur te analyseren en advies te krijgen over duurzaam bodembeheer. De bodemcoach kunt u via het portaal aanvragen onder het thema ‘Duurzaam bodemgebruik’.
 
Subsidie voor bodemsparende banden en drukwisselsystemen
Brede banden op lage druk is ook een belangrijke om bodemverdichting te voorkomen. Via www.landbouwportaalnoordholland.nl is er subsidie beschikbaar voor bodemsparende banden en voor drukwisselsystemen (beiden 25% en max € 4.000). Met de bodemcoach kunt u deze subsidies bespreken en daarna aanvragen. Als u zich aanmeldt bij het landbouwportaal onder thema duurzaam bodemgebruik neemt een bodemcoach contact met u op om een afspraak te maken. Bij vragen kunt u de helpdesk bellen: 088-8886630.